Eerder stoppen met werken

De afgelopen jaren is de AOW- en pensioenleeftijd in snel tempo omhoog gegaan. De tijd dat werknemers op hun 55ste met vroegpensioen konden ligt ver achter ons. De behoefte om op enig moment minder te gaan werken of zelfs helemaal te stoppen met werken is bij veel mensen nog steeds aanwezig. Dit is zeker niet alleen de wens van mensen met een 'zwaar beroep'. Kan ik eerder stoppen met werken? is een vraag die ons vaak wordt gesteld. En in het verlengde daarvan: hoe pak ik dit slim aan? Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. Ontdek het zelf! Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden en de aandachtspunten hierbij. Of u nu 3 jaar of 5 jaar eerder wilt stoppen met werken.

Als u op tijd begint en het slim aanpakt is alles mogelijk! Eerder met pensioen wie wil dat nu niet?

Eerder stoppen met werken, hoe pak je dit slim aan?

Aan de ene kant hebt u wensen en doelstellingen die u wilt realiseren. Aan de andere kant hebt u, net als wij, te maken met beperkte middelen.

Alles begint met een goed inzicht in uw huidige financiële situatie. Ofwel: hoe staat u er op basis van de huidige financiële voorzieningen voor? Onze ervaren pensioenadviseurs maken graag een Pensioenscan op maat voor u. Dit geeft u maximaal inzicht en overzicht en is het perfecte vertrekpunt om eerder stoppen met werken echt te kunnen realiseren.

De (fiscale) wetgeving biedt ons nu al vele flexibiliseringsmogelijkheden voor wat betreft het pensioen dat u via uw werkgever hebt opgebouwd. Dit biedt u de mogelijkheid om uw pensioeninkomen aan te passen aan uw inkomensbehoefte. Wij zetten ze hieronder voor u op een rij.

  • Pensioenvervroeging (pensioen eerder laten ingaan).
  • Uitruil van pensioen (bijvoorbeeld het partnerpensioen ruilen voor een eerder ingaand ouderdomspensioen).
  • Variatie in hoogte van pensioenuitkeringen (eerste jaren een hogere uitkering).
  • Overbrugging van de AOW-uitkering (hoger pensioen voor de AOW-leeftijd).

De 5 meest gemaakte fouten bij vervroegd pensioen

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

1. Te snel en ondoordacht je baan opzeggen.
2. Niet weten hoe je er financieel voorstaat als je stopt met werken.
3. Geen rekening houden met inflatie.
4. Niet goed interpreteren van je pensioenoverzichten.
5. Onjuiste inschatting van belastingtarieven, aftrekposten en heffingskortingen.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen (eerder met pensioen mogelijk maken)

Eerder met pensioen is een grote wens van velen. 2 jaar eerder stoppen met werken of misschien wel 5 jaar eerder met pensioen. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen. Een vraag die dan vaak wordt gesteld is de volgende: "eerder met pensioen wat kost dat?" Ook is het handig om de (nieuwe) fiscale regels te kennen als u eerder met pensioen wilt. Meer over de fiscale regels rondom vroegpensioen leest u bij de veel gestelde vragen. Hebt u nu al een specifieke vraag? Neem dan snel contact met ons. U krijgt dan snel duidelijkheid.

Op internet is veel informatie te vinden. Maar hoe pas je dit allemaal toe? En zie je niets over het hoofd? Het laatste wat je natuurlijk wilt is er later achterkomen dat bepaalde aannames toch niet helemaal juist blijken te zijn.

Neem geen risico en schakel een pensioenspecialist in die ook ruime ervaring heeft met financiële planning (en FFP gecertificeerd is). Bij Transparans Pensioenconsultants werken adviseurs die over al deze kwalificaties beschikken en bovendien al talloze mensen geholpen hebben rondom het thema eerder stoppen met werken. 


Regel het slim en voordelig

Wist u dat u flink op uw kosten kunt besparen door zaken goed voor te bereiden en er voor te zorgen dat alle relevante documenten en informatie aanwezig is als u met ons in gesprek gaat? Zo hoeft een advies over eerder met pensioen beslist geen duizenden euro's te kosten.

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en vertellen u dan graag over onze unieke werkwijze en geven u concreet aan wat u investering zal zijn als u ons inschakelt. Wel zo transparant toch? Neem contact met ons op via het contactformulier of laat hier een terugbelverzoek achter. 


Alles over eerder met pensioen en deeltijdpensioen

Onlangs hebben wij een uitgebreid nieuwsartikel geschreven over eerder met pensioen en deeltijdpensioen. Hierin leest u alles over de bestaande en nieuwe mogelijkheden als u eerder wilt stoppen met werken.

Lees hier het complete artikel over eerder met pensioen en deeltijdpensioen.

 


Klantenservice eerder stoppen met werken