Eerder stoppen met werken

Eerder met pensioen en genieten van het leven

De afgelopen jaren is de AOW- en pensioenleeftijd in snel tempo omhoog gegaan. De tijd dat werknemers op hun 55ste met vroegpensioen konden ligt ver achter ons. Toch hebben nog veel mensen het verlangen om minder te gaan werken of al voor de officiële pensioendatum volledig te stoppen met werken. Dit is zeker niet alleen een wens van mensen met een 'zwaar beroep'.

Kan ik eerder stoppen met werken en hoe sta ik er dan financieel voor? is een vraag die ons vaak wordt gesteld. En in het verlengde daarvan: hoe kan ik eerder met pensioen en hoe pak ik dit (financieel) slim aan? Vaak is er meer mogelijk dan men denkt. Ontdek het zelf! Hieronder leest u meer over de mogelijkheden om eerder met pensioen te kunnen en alle aandachtspunten daarbij. Of u nu 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar eerder wilt stoppen met werken. Doorloop de stappen en u weet het.

Als u op tijd begint en het slim aanpakt is er veel mogelijk! Eerder met pensioen wie wil dat nu niet?

Eerder stoppen met werken, zo pakt u dit slim aan

Aan de ene kant hebt u wensen en doelstellingen die u wilt realiseren. Aan de andere kant hebt u meestal, net als wij, te maken met beperkte (financiële) middelen.

Alles begint met een goed inzicht in uw huidige financiële situatie. Ofwel: hoe staat u er op basis van de reeds bestaande voorzieningen financieel voor? Hierbij betrekken wij natuurlijk alle pensioenvoorzieningen. Maar ook: uw vermogen, de overwaarde van uw woning, uw hypotheek, inflatie, de belastingdruk, eventueel de verkoopopbrengst van uw bedrijf en uw jaarlijkse uitgaven. Onze ervaren pensioenadviseurs maken graag een persoonlijke pensioenplanning op maat voor u. Dit geeft u maximaal inzicht en overzicht en is het perfecte vertrekpunt daar waar het gaat om eerder stoppen met werken of vroegpensioen. Lees hier meer over hoe u eenvoudig een eigen pensioenplan kunt laten maken en wat dit u oplevert.

De (fiscale) wetgeving biedt ons nu al veel (flexibiliserings)mogelijkheden voor het pensioen dat u via uw werkgever hebt opgebouwd. Zo kunt u uw pensioeninkomen aanpassen aan uw inkomensbehoefte. Wij zetten ze hieronder even voor u op een rij.

  • Pensioenvervroeging (pensioen eerder laten ingaan).
  • Uitruil van pensioen (bijvoorbeeld het partnerpensioen ruilen voor een eerder ingaand ouderdomspensioen).
  • Variatie in hoogte van pensioenuitkeringen (eerste jaren een hogere uitkering).
  • Overbrugging van de AOW-uitkering (hoger pensioen voor de AOW-leeftijd).

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij vervroegd pensioen

  1. Te snel en ondoordacht je baan opzeggen.
  2. Niet weten hoe je er financieel voorstaat als je stopt met werken.
  3. Geen rekening houden met inflatie.
  4. Je pensioenoverzichten niet goed begrijpen of uitleggen.
  5. Onjuiste inschatting van belastingtarieven, aftrekposten en heffingskortingen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Onze financieel planners en pensioenconsultants kennen de valkuilen en helpen u graag de beste optie te selecteren. Voorkom teleurstellingen achteraf en laat u vooraf goed adviseren.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen (eerder met pensioen mogelijk maken)

Veel mensen kunnen niet wachten tot ze van hun oude dag kunnen gaan genieten. Eerder stoppen met werken of minder gaan werken is dan ook erg in trek. 2 jaar eerder stoppen met werken of misschien wel 5 jaar eerder met pensioen. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen. Een vraag die dan vaak wordt gesteld is de volgende: "eerder met pensioen wat kost dat?" Onze pensioenadviseurs kunnen het u precies vertellen. Ook is het handig om de (nieuwe) fiscale regels te kennen als u eerder met pensioen wilt. Meer over de fiscale regels rondom vroegpensioen leest u bij de veel gestelde vragen. Hebt u een specifieke vraag over eerder stoppen met werken of inzicht in uw financiiële situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons. Zo krijgt u snel duidelijkheid.

Op internet is veel informatie te vinden. Maar hoe pas je deze informatie allemaal toe? En zie je niets over het hoofd? En is de informatie wel juist en actueel? Het laatste wat je natuurlijk wilt is er naderhand achterkomen dat bepaalde aannames toch niet helemaal juist blijken te zijn.

Neem geen risico en schakel bij voorkeur een pensioenspecialist in die ook ruime ervaring heeft met financiële planning (en FFP gecertificeerd is). Uw financiële situatie behelst immers meer dan alleen uw pensioen. Vanzelfsprekend beschikken onze pensioenadviseurs over alle kennis, ervaring en vaardigheden die nodig is om u optimaal te adviseren. Zo kunt u met een gerust gevoel eerder stoppen met werken. Wist u dat al meer dan 20 jaar klanten uit heel Nederland ons inschakelen voor inzicht, overzicht en handelingsperspectief bij eerder stoppen met werken?

Lees nu alles over eerder met pensioen en deeltijdpensioen

Onlangs hebben wij een uitgebreid nieuwsartikel geschreven over eerder met pensioen en deeltijdpensioen. Hierin leet u alles over de bestaande en nieuwe mogelijkheden als u eerder wilt stoppen met werken.

Lees hier het complete artikel over eerder met pensioen en deeltijdpensioen.

Zo regelt u het slim en voordelig

Wist u dat u flink op je kosten kunt besparen door zaken goed voor te bereiden en er voor te zorgen dat alle relevante documenten en informatie aanwezig is als u met ons in gesprek gaat? Zo hoeft een advies over eerder met pensioen beslist geen duizenden euro's te kosten.

Meer informatie of kennis maken?

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin vertellen wij u dan graag over onze unieke werkwijze en geven u concreet aan wat uw investering is als je ons inschakelt en wat dit u oplevert. Wel zo transparant toch?

Wist u dat wij het kennismakingsgesprek ook via Zoom of Teams (videobellen) kunnen organiseren? Dit is handig als u wat verder weg woont. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en verplicht u nog tot niets. 

Voor meer informatie of het inplannen van een afspraak neemt u contact met ons op via het contactformulier of laat hier een terugbelverzoek achter. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. U mag ons ook bellen op telefoonnummer: 0742550345.

Klantenservice eerder stoppen met werken