Eerder met Pensioen? 5 redenen om een Financieel Plan te laten maken

Steeds meer mensen dromen ervan: eerder stoppen met werken en genieten van de vrijheid die pensioen met zich meebrengt. Of je nu een werknemer bent of een zelfstandige, die droom kan werkelijkheid worden, maar alleen als je je financiën goed op orde hebt en de juiste beslissingen neemt. Een financieel plan en een ter zake kundige financieel planner zijn hierbij essentieel. Waarom? Hier zijn vijf goede redenen.

1. Inzicht in je financiële toekomst

Een financieel plan geeft je een helder beeld van je huidige financiële situatie en hoe deze zich ontwikkelt richting je pensioen en nadat je gestopt bent met werken. Het biedt inzicht in je (netto)inkomsten, uitgaven, belastingdruk, schulden en bezittingen. Dit inzicht is cruciaal om te weten of en wanneer je eerder kunt stoppen met werken. Zonder dit overzicht is het net als autorijden in de mist: je ziet niet waar je naartoe gaat en je loopt het risico op financiële ongelukken.

2. Reëel pensioeninkomen berekenen

Wat heb je straks daadwerkelijk te besteden als je stopt met werken? Veel mensen hebben hier helaas geen duidelijk antwoord op. Een financieel plan berekent je toekomstige pensioeninkomen, inclusief AOW, pensioenuitkeringen en eventuele andere inkomstenbronnen. Ook houdt het rekening met de inflatie en de belastingdruk. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

3. Optimalisatie sparen, beleggen en overige financiën

Wil je eerder stoppen met werken, dan is slim sparen en/of beleggen noodzakelijk. Een financieel plan helpt je om ten aanzien van sparen en/of beleggen de juiste keuzes te maken (denk aan rendement en risico). Het geeft advies over hoeveel je moet sparen, waar je kunt besparen of optimaliseren en hoe je je beleggingen het beste kunt inzetten voor een zorgeloze toekomst. Een goed financieel plan laat ook zien of het slim is om je pensioen eerder te laten ingaan.

4. Belastingvoordelen benutten

Belastingen hebben een grote invloed op je netto (pensioen)inkomen. Een goed financieel plan houdt van jaar tot jaar rekening met alle belastingen. Zo betaal je bijvoorbeeld vanaf je AOW-leeftijd minder belasting en wijzigen de heffingskortingen. Het is belangrijk om dit goed in beeld te hebben. Wist je dat er verschillende mogelijkheden zijn, met belastingvoordelen, die je kunt benutten om eerder met pensioen te gaan? Denk aan lijfrente, pensioenaanvullingen, een RVU-regeling en fiscale voordelen voor zelfstandigen. Een goed financieel plan maakt gebruik van deze mogelijkheden en zorgt ervoor dat je niet onnodig teveel belasting betaalt.

5. Inzicht in uitgaven en schulden

Een financieel plan helpt je niet alleen bij het optimaliseren van je inkomsten, maar ook bij het beheren van je uitgaven en (hypotheek)schulden. Door je uitgavenpatroon te analyseren en waar nodig aan te passen, kun je kosten verminderen waardoor je meer geld overhoudt of minder pensioen nodig hebt. Daarnaast geeft een financieel plan je inzicht in je hypotheekschulden. Is aflossen bijvoorbeeld financieel verstandig of juist niet? Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en kun je met een gerust hart genieten van je pensioen.

Wil je meer informatie of een financieel plan laten maken?

Wil jij weten of eerder stoppen met werken voor jou financieel haalbaar is? Of wil je ene financieel plan laten maken? Maak dan een afspraak met de onafhankelijke financieel planners van Transparans Pensioenconsultants. Wij helpen je met een gedetailleerd financieel plan, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken en zorgeloos kunt genieten van je welverdiende vrije tijd. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap richting een financieel zorgeloze toekomst!

Transparans – Jouw partner in financiële planning en financieel welzijn.

Waarom kiezen voor Transparans Pensioenconsultants als jouw financieel planner?

Bij het plannen van een vroegtijdig pensioen is het cruciaal om de juiste financieel planner te kiezen. Wij bieden je niet alleen expertise en ervaring, maar ook een volledig onafhankelijke benadering van jouw financiële planning. Hier zijn drie goede redenen waarom klanten voor ons kiezen:

1. Specialist in Pensioen en Financiële Planning

Transparans is dé specialist op het gebied van zowel pensioen als financiële planning. Onze diepgaande kennis en ervaring stellen ons in staat om een op maat gemaakt financieel plan voor jou te ontwikkelen. Of je nu werknemer of zelfstandige bent, wij weten precies welke stappen je moet nemen om eerder met pensioen te kunnen gaan. Ons team blijft continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving, zodat jouw plan altijd up-to-date is. Onze financieel planner, Ernst Strengers CFP, is al meer dan 20 jaar in het bezit van het CFP-keurmerk (voorheen FFP). Strenge opleidings- en certificeringseisen bieden zijn klanten grote zekerheid op het gebied van deskundigheid en praktijkervaring. 

2. 100% Onafhankelijk advies

Al meer dan 25 jaar biedt Transparans volledig onafhankelijk advies. Wij hebben geen financiële banden met banken, verzekeraars of andere financiële instellingen, waardoor wij altijd jouw belangen vooropstellen. Onze adviezen zijn transparant, eerlijk en uitsluitend gericht op jouw financiële welzijn. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat onze aanbevelingen puur gebaseerd zijn op wat het beste is voor jouw situatie.

3. Persoonlijke en klantgerichte aanpak

Bij Transparans staan jouw wensen en doelen centraal. Wij nemen de tijd om je te leren kennen en begrijpen wat je drijft. Onze persoonlijke en klantgerichte aanpak zorgt ervoor dat je je gehoord en begrepen voelt. Wij werken samen met jou om een persoonlijk financieel plan te creëren dat naadloos aansluit bij jouw wensen, levensstijl en toekomstplannen. Transparans heeft een bewezen staat van dienst in het helpen van klanten om hun financiële doelen te bereiken. Onze vele tevreden klanten zijn het bewijs van onze toewijding en expertise.

Wil jij grip krijgen op je financiën en je toekomst veiligstellen? Neem vandaag nog contact op met Transparans voor een vrijblijvend gesprek.