Video's pensioenakkoord

Er valt heel veel te vertellen over het Pensioenakkoord en het nieuwe pensioenstelsel. Om te voorkomen dat je 'door de bomen het bos niet meer ziet' hebben wij de belangrijkste onderdelen van het Pensioenakkoord voor je opgesplitst en hier per onderdeel een informatievideo voor gemaakt. De inhoud van de video's geeft de stand van zaken weer per 1 november 2021.

Het doel van deze video's is om je op hoofdlijnen te informeren over de veranderingen die zijn doorgevoerd of nog zullen worden doorgevoerd. Welke consequenties heeft dit voor jou? Is het interessant om bijvoorbeeld gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden (10% bedrag ineens, verlofsparen of gebruik maken van de tijdelijke RVU-drempelvrijstelling)? Welke keuzes heb je en waar moet een werkgever en de ondernemingsraad allemaal aan denken en wanneer moeten zij actie ondernemen? Dit en nog veel meer vertellen wij je in de video's die je hieronder aantreft. 

Video 1. Introductie, waarom is een nieuw pensioenstelsel nodig?

Wat is het Pensioenakkoord en waarom was dit nodig?

Video 2. Wijzigingen AOW-leeftijd

De AOW-leeftijd zal minder snel gaan stijgen. Welke gevolgen heeft dit nog meer?

Video 3. Verlofsparen

De mogelijkheden voor verlofsparen worden uitgebreid. Eerder met pensioen komt zo weer en stap dichterbij.

Video 4. RVU-vrijstelling, mogelijkheid om eerder te kunnen stoppen met werken

Dit is een tijdelijke regeling die werkgevers kunnen aanbieden om medewerkers eerder te kunnen laten stoppen met werken. Wij zetten alle mogelijkheden en aandachtspunten voor je op een rij.

Video 5. Bedrag ineens, maximaal 10% van je pensioen ineens opnemen

Je eigen financiële planning verbeteren? Nieuwe opnamemogelijkheden voor pensioen en lijfrente.
Let op: inwerkingtreding van deze mogelijkheid is uitgesteld naar tenminste 1 juli 2024. Lees het nieuwsartikel.

Video 6. De Wet toekomst pensioenen, op weg naar een nieuw pensioenstelsel

Het Nederlandse pensioenstelsel zal er totaal anders uit komen te zien. Alle wijzigingen, keuzemogelijkheden, actiepunten en aandachtspunten overzichtelijk op een rij gezet.

Advies nodig?

Heb je naar aanleiding van deze video's nog vragen of heb je aanvullend advies nodig? Of je nu werkgever, medewerker of lid van de ondernemingsraad bent, neem gerust contact op met een van onze pensioenspecialisten. Zij weten alles over dit onderwerp en helpen je graag. Neem telefonisch contact met ons op via: 074-2550345 of laat vul het contactformulier in.