Jouw pensioen in beeld (pensioenplan)

Ook als je met pensioen gaat wil je natuurlijk comfortabel leven en je financiën op orde hebben. Een compleet plaatje van je financiële leven als je stopt met werken is hierbij essentieel. De pensioenplanners van Transparans hebben de kennis en ervaring om dit ook voor jou helder in beeld te brengen. Hierbij krijg je advies op basis van jouw wensen en doelen. Omdat wij niet voor een bank, verzekeraar of andere financiële instelling werken, en jou geen financiële producten proberen te verkopen kunnen wij jou 100% objectief adviseren.

In 3 eenvoudige stappen regel jij je eigen pensioenplan

Wij begrijpen dat je niet dagelijks te maken hebt met financiële planning en keuzes rondom jouw pensioen. Daar komt bij dat veel mensen maar lastig een voorstelling kunnen maken van wat een pensioenplanningstraject nu eigenlijk inhoudt.

"Wij geven klanten inzicht, overzicht en advies zodat zij in staat zijn om zelf bewuste keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst"

De pensioenplanners van Transparans werken al meer dan 20 jaar volgens een beproefde methode. In hoofdlijnen doorlopen wij 3 stappen om uiteindelijk tot een goed persoonlijk pensioenplan te komen.

Stap 1. Kennismakingsgesprek (vrijblijvend en kosteloos)

Overweeg jij om een eigen pensioenplanning te laten maken door de pensioenplanners van Transparans Pensioenconsultants? Dan nodigen wij jou van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij plannen graag een kennismakingsgesprek met jou in en vertellen je graag alles over het maken van een pensioenplanning. Ook kunnen wij je dan gericht aangeven wat jouw investering hiervoor zal zijn en wat je hiervoor terugkrijgt. Het kennismakingsgesprek kan zowel bij ons op kantoor als via Zoom of Teams plaatsvinden. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend, kosteloos en verplicht je nog tot niets.

Stap 2. Vragenlijst invullen en financiële gegevens bij elkaar zoeken

Als je besluit om een eigen pensioenplanning te laten maken dan ontvang je van ons een vragenlijst en een checklist. Het is de bedoeling dat je de vragenlijst zo volledig mogelijk invult en naar ons terugstuurt (uiterlijk 3 dagen voor het vervolggesprek). In de checklist staan alle belangrijke financiële stukken die je bij elkaar moet zoeken en mee moet nemen naar de afspraak. 

stap 3. Afspraak en pensioenplanning maken (inclusief doorspreken resutaten en aandachtspunten)

Wij plannen een afspraak in bij ons op kantoor. Onze pensioenplanner zal starten met het inventarisatieproces. Omdat hij advies wil geven dat echt bij jou past is het belangrijk dat hij goed weet wat jouw wensen en doelstellingen zijn. Ook jouw visie ten aanzien van risico en de inrichting van je leven zijn hierbij van groot belang. Hierna is het tijd om de financiële gegevens te verwerken in onze pensioenplanningssoftware. Vervolgens kunnen de eerste doorrekeningen worden gemaakt en worden de resultaten besproken.

Op basis van onder andere:  jouw inkomen (en dat van je partner), belastingdruk, uitgaven en vermogen kan worden bepaald of jij je wensen en doelstellingen kunt realiseren. Natuurlijk houden wij rekening met inflatie en geven wij tips als je zaken slimmer of efficiënter kunt regelen. Desgewenst kunnen wij ook de financiële situatie na overlijden in beeld brengen.

Na afloop ontvang je een uitgebreide rapportage. Hierin staat veel informatie die voor jou van belang is, zoals: overzicht van je netto besteedbaar inkomen (periode 40 jaar), ontwikkeling van je vermogen, overzicht van de belastingdruk van jaar tot jaar, overzicht uitgaven en diverse grafieken.

Een pensioenplan geeft inzicht en handelingsperspectief

Zo heb jij een duidelijk beeld van je financiële situatie. Op basis hiervan kun je beslissen wanneer je met pensioen wilt of eerder wilt stoppen met werken. Ook kan het zijn dat er nog verdere actie nodig is om je wensen en doelstellingen te kunnen realiseren. Onze pensioenplanners kunnen je hierbij adviseren en helpen om de optimale keuze te maken.

Meer info of een afspraak maken voor je eigen pensioenplanning in 2022?

Neem dan gerust contact met ons op. U bereikt ons via telefoonnummer: 074 2550345 of email: info@transparans.nlMeer info of aanvragen
Laat terugbelverzoek achter