Pensioenplanning

Overzicht, inzicht en uitzicht ...

Iedereen wil zijn of haar financiën graag goed geregeld hebben. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Toch ontbreekt het vaak aan een duidelijk beeld over de financiële situatie. Pensioenplanning biedt in dit soort situaties de oplossing. Daarom ontwikkelde Transparans het Pensioen Lifestyle Plan en de Pensioenscan. Hiermee krijg je allereerst inzicht en overzicht. Ook weet je of je je geldzaken goed geregeld hebt en of je je wensen en doelstellingen kunt realiseren. Zo niet, dan geven onze pensioenplanners je exact aan welke actie je moet ondernemen zodat je je doelen wel realiseert. 

Met een Pensioenplanning je doelen behalen

Een pensioenplan biedt een goed startpunt om je financiële doelen te bereiken. Wist je dat negen op de tien personen financiële doelen heeft? De top 3 van belangrijkste financiële doelen in 2022 ziet er als volgt uit:

1. Geld achter de hand hebben om grote en onvoorziene aankopen te kunnen betalen.
2. Na pensionering voldoende geld hebben om goed van te kunnen leven.
3. Het afdekken van risico's zoals arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Het Pensioen Lifestyle Plan en de Pensioenscan - ook wel pensioenplanning genoemd - biedt meer dan alleen een cijfermatig overzicht. Juist de interpretatie ervan biedt meerwaarde. Wij geven concreet advies dat aansluit bij jouw levensstijl en werken daarvoor met een beproefd stappenplan. Al meer dan 20 jaar helpen wij klanten met hun pensioenplanning. Wanneer maak jij een afspraak?

Wat levert het je op?

Jouw persoonlijke financiële situatie in één overzicht.
Het helpt om jouw financiële lifestyle te behouden of juist te bereiken.
Financiële rust.
Bespaartips.
Een duidelijke strategie voor de toekomst.

"Met je accountant kijk je financieel achteruit, met je pensioenplanner kijk je financieel vooruit"

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak met een van onze pensioenplanners. Niet straks, maar nu, dat is beter voor later. Zo heb jij weer de regie over je eigen financiële toekomst.

Voorbeeld financieel plan

Een pensioenplan is altijd onderdeel van een financieel plan. Als je namelijk echt goed inzicht wilt in je pensioensituatie dan moet je niet alleen kijken naar je pensioeninkomen maar hier ook andere zaken bij betrekken. Denk maar eens aan: je uitgaven, hypotheek, schenkingen, vermogen, belasting en je wensen en doelstellingen.

Hoe ziet zo'n financieel plan er eigenlijk uit? Klik hier voor een voorbeeld van een financieel plan. Ook zie je exact welke vragen er mee beantwoord worden. Zelf een financieel plan of pensioenplan laten maken? Dat kan. Neem vrijblijjvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Veel werkgevers zijn tegenwoordig bereid om op dit mee te denken met hun medewerkers.

Zekerheid over deskundigheid en kwaliteit

Binnen Transparans Pensioenconsultants verzorgt Ernst Strengers CFP in de regel alle pensioenplanningen. Ernst is een officieel gecertificeerd financieel planner (CFP voorheen was dit FFP). Dit keurmerk garandeert de kwaliteit van de aangesloten planners. Alles over het kwaliteitskeurmerk van de CFP en de garanties die je hierdoor krijgt lees je hier. Daarnaast is Ernst gediplomeerd Wft-pensioenadviseur en gediplomeerd lifecoach (erkende opleiding). Meer over de pensioenadviestarieven vindt u hier.

Wil je uitgebreid kennismaken en/of meer informatie over een pensioenplanning voor jouzelf? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan snel contact met jou op en informeren je graag. Dit verplicht je nog tot niets.

Wij geven je duidelijkheid over jouw financiële situatie als je (eerder) stopt met werken!

Weten hoeveel pensioen je netto overhoudt?

Pensioenuitkeringen - AOW, pensioen via de werkgever en lijfrente - worden altijd bruto gecommuniceerd. Over de uitkering moet je dus nog belasting betalen. Hoeveel is dit precies? Deze vraag is helaas niet in zijn algemeenheid te beantwoorden. Hoeveel belasting je moet betalen hangt onder meer af van de hoogte van jouw belastbaar inkomen, de heffingskortingen die op jou van toepassing zijn, fiscale aftrekposten (denk aan hypotheekrente) en of je de AOW-leeftijd al hebt bereikt.

Het is logisch dat je exact wilt weten hoeveel je maandelijks netto te besteden hebt. Wij hebben hier de oplossing voor via de Pensioenscan of een Pensioenplanning. Zo krijgt je maximaal inzicht en overzicht en kun je gefundeerde keuzes maken. Ook geven onze adviseurs advies en tips. Bijvoorbeeld over hoe je jouw financiële situatie kunt verbeteren of hoe je gebruik kunt maken van (fiscale) voordelen, zodat je jouw wensen kunt realiseren. Meer over bruto netto pensioen lees je hier >>.Voor iedereen die vooruitdenkt ...
Neem contact op