Ondersteuning via uw werkgever

Wist u dat veel werkgevers bereid zijn om u te helpen als u eerder wilt stoppen met werken?

U onderzoekt de mogelijkheid om eerder te kunnen stoppen met werken. Hoeveel inkomen hebt u nodig? Dit is onder meer afhankelijk van uw wensen, uitgaven en belastingdruk. Het is de kunst om al uw pensioenmiddelen - pensioen via de werkgever, lijfrente, vermogen, opbrengst verkoop onderneming en overig vermogen en uitkeringen - zodanig in te zetten dat u uw doelstellingen kunt realiseren.

Over de pensioen- en lijfrente-uitkeringen moet u nog belasting betalen. Doordat de belastingtarieven vanaf uw AOW-leeftijd lager zijn dan daarvoor kunt u hier voordeel behalen door de uitkeringen zodanig te plannen dat u zo min mogelijk belasting betaalt en netto zoveel mogelijk overhoudt. U moet dan wel alle fiscale spelregels kennen. De meeste mensen kunnen dit niet allemaal zelf goed overzien. Hulp inschakelen van een pensioenexpert of pensioenplanner is dan verstandig. In de praktijk blijkt dat deze investering u veel oplevert. Veel werkgevers zijn bovendien bereid om deze kosten voor hun rekening te nemen of in ieder geval hieraan bij te dragen.

Kostenvoordeel
Als een werkgever de adviesnota van de pensioenadviseur of pensioenplanner betaalt dan kan hij deze kosten in mindering brengen voor de (vennootschaps)belasting. Ook kan hij de betaalde btw, die onderdeel is van de factuur, verrekenen. Als werknemer hebt u deze mogelijkheden in principe niet. Een werkgever die wil meedenken om uw wens te realiseren betaalt uiteindelijk dus minder dan in het geval u als privépersoon de factuur moet betalen. Zeker bij reorganisaties of outplacementtrajecten blijken veel werkgevers bereid om deze kosten te betalen. Meer weten? Bel ons gerust.

Een voorbeeld uit de praktijk: eerder stoppen met werken met ondersteuning van de werkgever


Marjan wil stoppen met werken ...

Marjan is tandartsassistente. Ze is 64 jaar. Het werken valt haar steeds zwaarder. En dan is de AOW- en pensioenleeftijd de afgelopen jaren ook nog eens met 2 jaar opgeschoven. De man van Marjan gaat volgend jaar met pensioen en het liefst zou zij dan ook willen stoppen met werken. Ze kunnen dan samen meer tijd besteden aan de kleinkinderen en hun hobby's.

Marjan is onzeker over haar inkomenssituatie en durft maar geen besluit te nemen. Doet zij er wel goed aan? Ziet zij niets over het hoofd? En kunnen zij financieel nog wel rondkomen? Ook de werkgever van Marjan merkt aan Marjan dat het allemaal steeds moeilijker gaat. Hij besluit om een pensioenplanner van Transparans Pensioenconsultants in te schakelen. Deze brengt inventariseert hun wensen en brengt vervolgens hun inkomenssituatie in kaart. En wat blijkt? Met wat kleine aanpassingen - en door gebruik te maken van fiscale flexibiliseringsmogelijkheden - is het voor Marjan mogelijk om aan het einde van dit jaar te stoppen met werken. Marjan kan haar geluk niet op en haar werkgever kan nu op zoek naar een enthousiaste vervanger.

Ontdek het zelf

✅ Ontdek ook wat de pensioenplanners van Transparans Pensioenconsultants voor u kunnen betekenen. Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Wij bespreken graag de mogelijkheden en vertellen u graag alle verdere details. Wist u dat een kennismakingsgesprek bij ons altijd gratis is? Twijfel niet langer en maak nu een afspraak!Ontdek of u ook eerder kunt stoppen met werken