Werknemerspensioen afsluiten? 3 Tips

3 Tips bij het afsluiten van een (collectief) werknemerspensioen

Inzicht in de kosten nu en straks

1. Bedenk dat als u eenmaal een werknemerspensioen hebt afgesloten u deze niet eenvoudig meer kunt terugdraaien of versoberen. Laat daarom altijd de pensioenlasten voor meerdere jaren doorrekenen en bekijk uw lasten ook eens als u bijvoorbeeld 5 jaar verder bent. Houd daarbij rekening met salarisaanpassingen, personeelsverloop, het feit dat medewerkers ouder worden en een wijziging van de rente. Wij kunnen dit exact voor u in beeld brengen.

Goede marktvergelijking levert u veel op

2. Vergelijk altijd meerdere aanbieders. De ene aanbieder is de andere niet. Er zitten nog steeds grote verschillen tussen de diverse pensioenaabieders. Deze verschillen hebben dan bijvoorbeeld betrekking op: kosten, mogelijkheden, communicatie, flexibiliteit, opbrengsten, administratieve performance en nakomen van afspraken. Wij beschikken over de kennis en 'state of the art' software om de verschillen voor u in beeld te brengen en om u de pensioenuitvoerder te selecteren die het beste bij u en uw bedrijf past. Dit voorkomt teleurstellingen en onnodige kosten.  

Lees hier meer over onze unieke prijs- en voorwaardenvergelijking.

Pensioencommunicatie zorgt voor hogere waardering en betere keuzes

3. Zorg voor een goede pensioencommunicatie. Nog steeds komen wij in de markt bedrijven tegen die jaarlijks tienduizenden euro's aan pensioenpremie betalen zonder dat de medewerkers goed op de hoogte zijn van de inhoud van hun werknemerspensioen en de bijdrage van de werkgever. Laat staan dat zij hun eigen pensioenregeling en de keuzemogelijkheden kennen en begrijpen. Dat er in dit soort situaties weinig waardering is voor het collectieve werknemerspensioen laat zich raden. Echt een gemiste kans. Zorg daarom altijd voor een goede pensioencommunicatie. Zowel bij aanvang als tussentijds.

Uw collectieve werknemerspensioen ook goed en vertrouwd regelen?

Dit is nog maar een greep uit alle tips en adviezen die onze pensioenspecialisten aan u kunnen geven over het werknemerspensioen.

Meer weten of kennis maken? Neem dan gerust contact op met ons. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak en staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 074-2550345. Wij werken desgwenst ook buiten kantooruren. Laat gerust een terugbelverzoek achter.