Geen pensioen via werkgever?

U wilt graag een pensioen via uw werkgever?

Voor ruim 90% van alle Nederlandse werknemers is een aanvullend pensioen geregeld via de werkgever. Een pensioenregeling via de werkgever, of een bijdrage van de werkgever aan de pensioenregeling, is dus heel gebruikelijk. Toch hebben niet alle werkgevers een pensioenregeling voor hun medewerkers geregeld. Soms is dit een kwestie van onbekendheid. Een andere keer heeft men hier (nog) geen geld voor over. Meestal kent men ook niet alle mogelijkheden en voordelen en is men bang voor hoge kosten.

Graag geven wij u 7 goede redenen om toch een pensioenregeling via de werkgever te regelen.

Pensioen via werkgever, goed idee!

1. Goed werkgeverschap.

Met een pensioenregeling voor de medewerkers zorgt een werkgever goed voor zijn mensen. Om goede werknemers aan te kunnen trekken en ze te binden moet je ze ook wat bieden. Een pensioen via de werkgever wordt door de werknemers hoog gewaardeerd.

2. Fiscale voordelen voor werkgever en werknemer.

Wist u dat de fiscus meebetaalt? Dat werkt als volgt. Pensioenpremies zijn voor de werkgever fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten. In tegenstelling tot uitbetaling van salaris is de werkgever geen werkgeverspremies verschuldigd over de pensioenbijdrage. Werknemers die zelf bijdragen aan het werkgeverspensioen betalen dit vanuit hun bruto salaris. Hun netto inleg is hierdoor in ieder geval 37%, en mogelijk bijna 50%, lager.

3. Partnerpensioen en wezenpensioen geregeld zonder gezondheidsvragen.

Als een werknemer het risico van overlijden wil afdekken dan zal de verzekeraar gezondheidswaarborgen eisen. Is iemand wat minder goed gezond dan leidt dit vaak tot een fors hogere premie of afwijzing. Een collectieve pensioenverzekeraar mag niet vragen naar de gezondheidstoestand van de deelnemers. Zo kan iedereen toch deelnemen en het partner- en wezenpensioen tegen een interessant lage premie meeverzekeren.

4. Profiteren van kostenvoordeel.

Als werknemers hun eigen pensioen moeten regelen dan zullen zij behoefte hebben aan advies. Hier hangt een kostenplaatje aan. In geval van een collectieve pensioenregeling betaalt de werkgever de advieskosten voor het opzetten van de pensioenregeling. Zo voorkom je dat alle deelnemers individueel te maken krijgen met advieskosten, afsluitkosten en beheerkosten. Bovendien zijn de kosten in het collectieve pensioenproduct ook lager dan in een individueel pensioenproduct.

5. Tevreden werknemers en versterken van uw positie op de arbeidsmarkt.

Een collectieve pensioenregeling is een waardevolle aanvullende arbeidsvoorwaarde. Hiermee kan een werkgever zich onderscheiden van zijn concurrenten.

6. Geen huilende weduwes/weduwnaars aan uw bureau.

Juist omdat het in Nederland heel gebruikelijk is om als werknemer deel te nemen aan een pensioenregeling valt een werkgever in negatieve zin op als dit niet geregeld is. Veel werknemers staan er dan ook niet bij stil dat bij het ontbreken van een pensioenregeling het partner- en wezenpensioen ook niet verzekerd is. Pas als het te laat is komen de nabestaanden hier achter. Het komt regelmatig voor dat zij dan verhaal halen bij de werkgever.

7. Kosten kunt u verdelen.

Bijna altijd betaalt een werkgever mee aan de collectieve pensioenregeling. Doordat de kosten verdeeld worden over werkgever en werknemer en de fiscus ook nog meebetaalt valt de inleg per persoon eigenlijk enorm mee.

Werkgeverspensioen regelen?

Graag vertellen wij u in een persoonlijk gesprek meer over de mogelijkheden voor het opzetten van een pensioen via de werkgever. Ook vertellen wij u graag hoe u risico's kunt uitsluiten en kosten kunt verlagen. Onze unieke werkwijze zorgt ervoor dat wij altijd een passend werkgeverspensioen voor u kunnen ontwerpen. Hier zoeken wij dan de best passende aanbieder bij. 100% objectief en onafhankelijk. Met ruim 30 jaar ervaring weten wij gegarandeerd de beste collectieve pensioenregeling voor u te selecetren.