Geen pensioen via werkgever?

U wilt graag een pensioen via uw werkgever?

 

Voor ruim 90% van alle Nederlandse werknemers is een aanvullend pensioen geregeld via de werkgever. Een pensioenregeling via de werkgever of een bijdrage van de werkgever aan de pensioenregeling is dus heel gebruikelijk. Toch hebben niet alle werkgevers pensioen in de arbeidsovereenkomst geregeld. Soms is dit een kwestie van onbekendheid. Een andere keer heeft men hier eenvoudig geen geld voor over. Vaak kent men ook niet alle mogelijkheden en voordelen en is men bang voor hoge kosten. Graag geven wij u 7 goede redenen die pleiten voor het opzetten van een pensioenregeling via de werkgever.

Pensioen via werkgever, goed idee!

1. Goed werkgeverschap.

Met een pensioenregeling voor uw medewerkers zorgt u goed voor uw mensen. Om goede werknemers te krijgen en te binden moet je hun ook wat bieden. Een pensioen via de werkgever wordt door de werknemers hoog gewaardeerd.

2. Fiscale voordelen voor werkgever en werknemer.

Wist u dat de fiscus meebetaalt? Dat werkt als volgt. Pensioenpremies zijn voor de werkgever fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten. In tegenstelling tot uitbetaling van salaris is de werkgever geen werkgeverspremies verschuldigd over de pensioenbijdrage. Werknemers die zelf bijdragen aan het werkgeverspensioen betalen dit vanuit hun bruto salaris. Hun netto inleg is hierdoor in ieder geval 37%, en mogelijk bijna 50%, lager.

3. Partnerpensioen en wezenpensioen geregeld zonder gezondheidsvragen.

4. Profiteren van kostenvoordeel.

5. Tevreden werknemers en versterken van uw positie op de arbeidsmarkt.

6. Geen huilende weduwes/weduwnaars aan uw bureau.

7. Kosten kunt u verdelen.

Graag vertellen wij u in een persoonlijk gesprek meer over de mogelijkheden voor het opzetten van een pensioen via de werkgever. Ook vertellen wij u graag hoe u risico's kunt uitsluiten en kosten kunt verlagen. Onze unieke werkwijze zorgt ervoor dat wij altijd een passend werkgeverspensioen voor u kunnen ontwerpen. Hier zoeken wij dan de best passende aanbieder bij. 100% objectief en onafhankelijk.