De collectieve pensioenregeling voor uw medewerkers

Pensioendiensten voor werkgevers

Een pensioenregeling is een belangrijke secundaire beloning voor uw medewerkers. Voor u als werkgever is het meestal ook een kostbare beloning. Daarom verdient de (collectieve) pensioenregeling professionele aandacht en regelmatig onderhoud. Wij adviseren u graag over oplossingen die bij uw onderneming passen.

Heeft u al een pensioenregeling? Dan kunnen wij die in totaliteit of per deelgebied analyseren en hierover vervolgens concreet advies uitbrengen. Daarbij kijken wij bijvoorbeeld naar: de basis pensioenregeling, de keuzemodules, de beheersbaarheid van de kosten, de risico’s, de optimalisatiemogelijkheden en de communicatie. Ook kunnen wij u helpen bij een contractverlening en kunnen wij u een second opinion geven. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt, geen onnodige risico’s loopt en uw medewerkers de pensioenregeling krijgen die zij verdienen. De laatste tijd worden wij ook steeds meer ingeschakeld om als onafhankelijke partij de pensioencommunicatie voor de medewerkers te verzorgen. Dit gebeurt dan door werkgevers die al een pensioenregeling hebben lopen bij een pensioenverzekeraar, premie pensioen instelling (PPI) of die zijn aangesloten bij een pensioenfonds.

Overweegt u uw medewerkers een pensioenregeling aan te bieden? Dan is het verstandig om allereerst uit te zoeken of uw bedrijf en/of uw medewerkers niet onder de werkingssfeer van een verplicht bedrijfstakpensioenfonds vallen. Wij hebben hier veel ervaring mee en helpen u graag. Ook ten aanzien van het vervolgtraject – het ontwerpen van de best passende pensioenregeling en de keuze van de beste pensioenaanbieder – bent u bij ons aan het goede adres.

De laatste jaren wordt ons ook regelmatig de vraag gesteld of een werkgever in plaats van een collectieve pensioenregeling niet beter iedere werknemer een extra vergoeding kan geven. Op deze manier kan iedere werknemer dan zijn eigen pensioen regelen. Wij hebben voor u de voordelen en nadelen van beide opties op hoofdlijnen uitgewerkt meer hierover leest u in deze bijlage. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met Jacco Groothuis of Ernst Strengers.

PENSIOEN niet te ingewikkeld over doen