Collectief pensioen voor uw medewerkers

Pensioendiensten voor werkgevers (collectief pensioen)

Een collectieve pensioenregeling is een belangrijke secundaire beloning voor uw medewerkers. Voor u als werkgever is de pensioenregeling voor uw medewerkers meestal ook een kostbare arbeidsvoorwaarde. Daar komt bij dat er veel wetten en regeltjes van toepassing zijn die bovendien vaak weer worden aangepast. Mede hierom verdient de collectieve pensioenregeling professionele aandacht en regelmatig onderhoud. Wij adviseren u graag over oplossingen die bij uw onderneming passen.

Een goede pensioenregeling voor uw medewerkers

Hebt u al een pensioenregeling? Dan kunnen wij die in totaliteit of per deelgebied analyseren en hierover vervolgens concreet advies uitbrengen. Daarbij kijken wij bijvoorbeeld naar: de basis pensioenregeling, de keuzemodules, de beheersbaarheid van de kosten, de risico’s, de optimalisatiemogelijkheden en de communicatie. Ook kunnen wij u helpen bij een contractverlening en kunnen wij u een second opinion geven. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt, geen onnodige risico’s loopt en uw medewerkers de pensioenregeling krijgen die zij verdienen. De laatste tijd worden wij ook steeds meer ingeschakeld om als onafhankelijke partij de pensioencommunicatie voor de medewerkers te verzorgen. Dit gebeurt dan door werkgevers die al een pensioenregeling hebben lopen bij een pensioenverzekeraar, premie pensioen instelling (PPI) of die zijn aangesloten bij een pensioenfonds.

Pensioen voor de werknemers regelen?

Overweegt u om uw medewerkers een pensioenregeling aan te bieden of wilt u een nieuwe pensioenregeling afsluiten? Dan is het verstandig om allereerst uit te zoeken of uw bedrijf en/of uw medewerkers niet onder de werkingssfeer van een verplicht bedrijfstakpensioenfonds vallen. Wij hebben hier veel ervaring mee en helpen u graag. Ook ten aanzien van het vervolgtraject – het ontwerpen van de best passende pensioenregeling en de keuze van de beste pensioenaanbieder – bent u bij ons aan het goede adres.

De voordelen en nadelen van een collectieve pensioenregeling

Als u overweegt om een collectieve pensioenregeling voor uw medewerkers in te voeren of indien u werknemer bent en graag wilt dat uw werkgever een collectief pensioen gaat aanbieden dan is het zaak om alle voordelen en nadelen goed in beeld te hebben. Transparans Pensioenconsultants maakt het u gemakkelijk. Benieuwd naar de voordelen en nadelen van een collectieve pensioenregeling? Download dan snel onderstaand overzicht. U krijgt snel duidelijkheid.
VOOR- EN NADELEN COLLECTIEF PENSIOEN
De laatste jaren wordt ons ook regelmatig de vraag gesteld of een werkgever in plaats van een collectieve pensioenregeling niet beter iedere werknemer een extra vergoeding kan geven. Op deze manier kan iedere werknemer dan zijn eigen pensioen regelen. Wij hebben voor u de voordelen en nadelen van beide opties op hoofdlijnen uitgewerkt. Wij vertellen u hier binnenkort meer over. Wilt u hier nu al meer over weten? Neem dan gerust contact op met Jacco Groothuis of Ernst Strengers.

Advies over collectief pensioen (pensioen voor uw medewerkers)

Hebt u behoefte aan advies rondom uw collectieve pensioenregeling? Overweegt u om uw medewerkers een pensioenregeling aan te bieden en wilt u weten welke aanbiedere de beste pensioenregeling heeft? Of staat u voor een contractverlening en wilt u graag een second opinion over de pensioenregeling van uw medewerkers? Allemaal vragen waar ons hart sneller van gaat kloppen en waar wij veel ervaring mee hebben. 

Meer weten? Maak een afspraak met een van de pensioenspecialisten van Transparans Pensioenconsultants of laat hier een terugbelverzoek achter.

 Collectief Pensioen regel het goed en vertrouwd!