Pensioenadvies tarieven

Wat is het uurtarief van de pensioenadviseurs?

Veel mensen zijn onzeker over hun pensioen. Ze hebben behoefte aan inzicht, overzicht en handelingsperspectief om de juiste keuzes te kunnen maken. Vervolgens komt dan de vraag op: ga ik het allemaal zelf uitzoeken of schakel ik een pensioenexpert in? Zelf doen lijkt op het eerste gezicht financieel voordelig. Echter, het kost u wel veel tijd. Bovendien is het nog maar de vraag of je, als niet-pensioenexpert, wel over alle relevante kennis en informatie beschikt en deze ook nog eens juist toe weet te passen. Zo niet, dan kan goedkoop wel eens duurkoop blijken te zijn.

Een goed pensioenadvies levert u uiteindelijk geld op, bespaart u tijd en zorgt voor financiële rust. Ook weet u zeker dat onze gediplomeerd pensioenadviseurs altijd rekening houden met: uw persoonlijke situatie, actuele informatie - ten aanzien van wet- en regelgeving - en deze ook op de juiste manier kunnen interpreteren. Daarbij komt dat zij dagelijks te maken hebben met pensioenvraagstukken en is met name deze kennis en ervaring erg waardevol. Zo kunnen zij u behoeden voor veelgemaakte fouten en weten zij vanuit de praktijk wat wel en juist niet werkt. 

Hoe kies je de juiste pensioenadviseur?

Er bestaan veel verschillende soorten financieel adviseurs. Niet iedereen is echter gespecialiseerd op het gebied van pensioen. Daar komt bij dat niet iedereen zomaar pensioenadvies mag geven. Bij pensioenadvies gaat het meestal om impactvolle adviezen waar veel geld en grote belangen mee zijn gemoeid. Daarom heeft de wetgever bepaald dat alleen adviseurs die beschikken over een pensioenvergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) mogen adviseren over pensioen en daarbij ook advies mogen geven over welke pensioenproduct, van welke pensioenaanbieder, hier het beste bij past. Tegenwoordig mogen pensioenadviseurs niet meer betaald worden door pensioenverzekeraars en andere financiële instellingen. Pensioenadvies wordt daarom altijd op basis van een uurtarief of vaste prijs in rekening gebracht. De uurtarieven van de verschillende pensioenadviseurs zijn niet allemaal gelijk. Dit geldt ook voor de kennis, ervaring, dienstverleningen en toegevoegde waarde die zij bieden. 

Pensioenadvies tarieven

Wat een pensioenadvies u uiteindelijk kost zal mede afhangen van de complexiteit van uw pensioenvraagstuk. Pensioenadviseurs, ook die van Transparans, werken nu eenmaal op basis van een uurtarief. Hoe langer wij voor u aan de slag moeten des te hoger de rekening in principe zal oplopen. Alleen maar kijken naar de kosten is echter niet zo verstandig. Uiteindelijk moet het pensioenadvies u natuurlijk toegevoegde waarde bieden. Daarom is het belangrijk om samen met de pensioenadviseur deze beide zaken goed tegen elkaar af te wegen. Vanwege onze jarenlange ervaring kunnen wij nagenoeg altijd een goede inschatting maken van het adviestraject en de tijd die hiermee gemoeid is.

Het uurtarief van onze pensioenadviseurs voor reguliere pensioenadviezen bedraagt 175,- (te vermeerderen met 21% btw). Desgewenst kunnen wij ook een vaste prijs met u afspreken. Zo weet u dan precies waar u aan toe bent. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke uurtarief pensioenadviseur kiest u?

Stel u wilt een pensioenplanning laten maken omdat u eerder wilt stoppen met werken. U hebt dan de keuze uit 2 pensioenadviseurs.

  • Pensioenadviseur A. hanteert een uurtarief van € 125,-
  • Pensioenadviseur B. hanteert een uuratief van € 175,-

Op basis van alleen deze informatie is de kans groot dat u kiest voor pensioenadviseur A.

Echter, pensioenadviseur A. doet naast pensioen ook nog in schadeverzekeringen en hypotheken. Ofwel, hij is meer een generalist dan een specialist. Pensioenadviseur B. is alleen maar actief op het gebied van pensioen en pensioenplanning. Een echte specialist derhalve. Voor pensioenadviseur B. is het maken van pensioenplanningen dagelijks werk. Hij beschikt daarbij over "state of the art" pensioenplanningssoftware. Hierdoor is hij in staat om het gehele adviestraject - inclusief inventarisatie, invoeren financiële data, doorrekenen scenario's en de bespreking hiervan - binnen 5 uur gereed te hebben. Pensioenadviseur A. beschikt niet over uitgebreide pensioenplanningssoftware en werkt alles in Excel uit. Omdat hij dit niet vaak doet verloopt alles minder efficiënt. Hij is er al met al 8 uur mee bezig. Ook staat hij minder stil bij aandachtspunten en geeft hij minder tips over hoe doelstellingen beter te bereiken zijn en hoe zaken efficiënter kunnen worden ingericht. 

Als wij nu nog eens aan u vragen bij welke pensioenadviseur u liever de pensioenplanning laat maken dan schatten wij in dat iedereen kiest voor Pensioenadviseur B. Ondanks dat zijn uuratief hoger is zal hij een lagere adviesnota in rekening brengen en biedt hij bovendien ook nog eens meer toegevoegde waarde.

Zo kiest u de juiste pensioenadviseur

Graag zetten wij hierna nog even de pluspunten van onze pensioenadviseurs voor u op een rij. Dit in combinatie met onze pensioenadvies tarieven maken het dat veel mensen uiteindelijk kiezen om Transparans Pensioenconsultants in te schakelen. Of dit nu is voor een pensioenadvies voor particulieren of het opzetten van een pensioenregeling voor de medewerkers van een bedijf. In essentie gaat het om dezelfde afwegingen.

Specialist of generalist

Transparans Pensioenconsultants is een echte specialist. En wel op het gebied van pensioen en pensioenplanningen.

Onafhankelijk of niet

Wij zijn 100% onafhankelijk en niet gebonden aan een financiële instelling of verzekeraar. Wij ontvangen geen enkele financiële vergoeding van de financiële instellingen waarmee wij samenwerken. Wij kunnen bemiddelen voor nagenoeg alle pensioenuitvoerders in Nederland. Steeds vaker worden pensioenproducten ook rechtstreeks aangeboden. Hierbij wordt er wel geïnformeerd maar niet geadviseerd. Of het product uiteindelijk het best passend is wordt zodoende niet beoordeeld. Een sub-optimale pensioenoplossing kan u uiteindelijk veel geld kosten (en dan bent u de lage kosten voor het afsluiten snel vergeten).

Vergunningen en professionaliteit

Vanzelfsprekend beschikken wij over de pensioenvergunning en inkomensvergunning van de AFM. Hierdoor zijn wij gemachtigd om te adviseren over pensioen en inkomen (ook mogen wij bemiddelen). Daarnaast zijn wij erkend lid van de Samenwerkende Pensioen Adviseurs (S.P.A.), een pensioenvakstudiegroep die 10 keer per jaar bijeenkomt. Onze financieel planner is officieel gecertificeerd (FFP en CFP). Daarnaast hebben wij een gediplomeerd BPF-werkingssfeeradviseur in dienst. 

Ruime ervaring

Ons team beschikt in totaliteit over meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van pensioen. Transparans Pensioenconsultants adviseert al weer bijna 20 jaar werkgevers, ondernemers en particulieren op het gebied van pensioen en inkomen.

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer weten of ons of onze dienstverlening? Of over onze pensioenadvies tarieven? Dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons in te plannen. Wij maken graag een afspraak met u. Dit kan bij u, bij ons op kantoor, telefonisch of via videobellen.