Collectief pensioen afsluiten: 3 Tips

3 Tips bij het afsluiten van een collectief pensioen (een nieuwe pensioenregeling voor uw medewerkers)

Inzicht in de kosten nu en straks

1. Bedenk dat als u eenmaal een pensioenovereenkomst bent aangegaan met uw medewerkers u deze niet eenvoudig meer kunt terugdraaien of versoberen. Laat daarom altijd de pensioenlasten voor meerdere jaren doorrekenen en bekijk uw lasten ook eens als u bijvoorbeeld 5 jaar verder bent. Houd daarbij rekening met salarisaanpassingen, personeelsverloop, het feit dat medewerkers ouder worden en een wijziging van de rente. 

Goede marktvergelijking levert u veel op

2. Vergelijk altijd meerdere aanbieders. De ene aanbieder is de andere niet. Er zitten nog steeds grote verschillen tussen de diverse pensioenaabieders. Deze verschillen hebben dan bijvoorbeeld betrekking op: kosten, mogelijkheden, communicatie, flexibiliteit, opbrengsten, administratieve performance en nakomen van afspraken. Wij beschikken over de kennis en 'state of the art' software om de verschillen voor u in beeld te brengen en om u de pensioenuitvoerder aan te bieden die het beste bij u en uw bedrijf past. Dit voorkomt teleurstellingen en onnodige kosten.  

Lees hier meer over onze unieke prijs- en voorwaardenvergelijking.

Pensioencommunicatie zorgt voor hogere waardering en betere keuzes

3. Zorg voor een goede pensioencommunicatie. Nog steeds komen wij in de markt bedrijven tegen die jaarlijks tienduizenden euro's aan pensioenpremie betalen zonder dat de medewerkers goed op de hoogte zijn van dit gegeven; laat staan dat zij hun eigen pensioenregeling en de keuzemogelijkheden kennen en begrijpen. Dat in dit soort situaties de pensioenregeling, door de medewerkers, niet echt gewaardeerd wordt is geen verrassing. Echt een gemiste kans. Zorg daarom voor een goede pensioencommunicatie. 

Uw collectieve pensioenregeling ook goed en vertrouwd regelen?

Dit is nog maar een greep uit alle tips en adviezen die onze pensioenspecialisten aan u kunnen geven. Meer weten of kennis maken? Neem dan gerust contact op met ons. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak en staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 074-2550345. Wij werken desgwenst ook buiten kantooruren. Laat gerust een terugbelverzoek achter.